Dagens lunch...

dsc00603 (MMS)

En vrap fylld med champinjon och skinkstuvning... mums...


Dagens vikt

Idag så landar min vikt på 145,0 kg. Jag har totalt tappat 4,4 kg, 0,6 kg sen förra veckan vilket är helt ok med tanke på kolhydratintag under helgen och ett par glas rosé. 
Lite senare väntar en heldag med ungarna på stan, det är dags för nya "springskor". Lunch ska också intas, det blir nog en sallad skulle jag tro. Det känns rätt nu i sommarvädret som råder för tillfället...
Ha en bra dag alla, det ska jag!

Ett snabbt inlägg...

Påskhelgen har varit underbar. Tyvärr så blev det för mycket kolhydrater i söndags då vi blev bjudna på thaibuffé och jag åt lite ris. Sen så antar jag att det säkert var lite kolhydrater insmugna i fredagens mat då vi också var bortbjudna. Men i det stora hela har det varit en bra helg trots kolhydrater och för litet vattenintag. I morgon kommer domen för då ställer jag mig på vågen, bära eller brista...?


Glad Påsk!

Jag sticker till Blåkulla över helgen så vi får se om jag lyckas få iväg något meddelande under tiden. Om vi inte hörs förrän till veckan så får ni ha en underbar påskhelg!

Oj vad tiden går...

Igår så glömde jag helt bort att blogga och idag så har jag jobbat och sen har det varit full rulle hela kvällen.

Hur som helst... Jag vägde mig i morse och vågen stannade på 145,6 kg. Jag har alltså gått ner 3,8 kg på en vecka! Helt underbart! Jag vet att det mesta är vätska men det ger ju en knuff i rätt riktning...

Jag mår toppen av maten men annars så är det inte speciellt bra idag, jag har värk i kroppen och ont i halsen och så fryser jag. Hoppas att det är nåt snabbt övergående, jag vill inte bli sjuk nu när det är påsk och långledigt.

I morgon ska jag åka in och storhandla, vi åker till stugan några dar och då måste vi fylla upp skafferiet för det ekar tomt sen i höstas då vi gjorde vinter, jag hoppas verkligen att jag mår bättre för det här är inget vidare. Jag skulle verkligen vilja ta honung på en sked och låta smälta sakta i munnen för att lindra halsontet men tyvärr så är det ju inte en så bra idé...

Nä nu ska jag inte gnälla mera utan ta en alvedon och krypa ner under täcket och kura ihop mig framför min kamin till man... Myyyys...

God Natt!

En underbar helg...

Nu är våren verkligen här... Idag så fixade vi till studsmattan och barnen fick äntligen sätta igång och hoppa och det har de gjort hela eftermiddan. Själv så har jag hållit till på altanen och plockat och grejjat. Det är lustigt vad mycket grejor som samlas där under vintern.
Igår gjorde jag hemlagade hamburgare som åts i trebröd med sallad, tomat, lök och hemgjord dressing. Hela familjen åt med god aptit. Idag så blev det rostade trebröd till frukost med ost och smör på och till middag köttfärssås, broccoli och blomkål. Och ett par koppar kaffe med grädde i solen.

Nu är det dags för sängen, i morgon blir det nog lax till middag...

Hej bullen!

Igår så gjorde jag chokladbollar till barnens fredagsfika, efteråt så kom jag på mig med att ha tagit en "klutt" deg och reflexmässigt stoppat in i munnen utan att tänka på det... Där ser man hur stark vanans makt är. Irriterande! Så nu gäller det att vara på sin vakt då det är dags för bakning. Får väl se det positivt... Det var ju i alla fall riktigt smör i dem...

Det är inte bollen på bilden som skrivit brevet...

God morgon!

En strålande solig dag, tyvärr så är det aningen kallt men det ger nog med sig fram på dagen...

Gårdagen gick jättebra, till middag så gjorde jag Airams fläskpannkaka. Jag hade inte vanlig keso hemma utan tog det som fanns och det var Keso med 4 löksorter. Jag tycker att det blev ännu bättre än med vanlig faktiskt och så använde jag riktigt fläsk istället för bacon.

Till frukost idag så har jag ätit av mina goda mackor som jag bakade igår och de var minst lika goda idag. Även maken gillade dem, han fick med sig ett par st. i sin matsäck. Skönt när hela familjen äter samma mat!

Idag så ska jag åka och hjälpa en väninna att baka matbröd, skoj att göra något produktivt samtidigt som man får umgås!

Ha en bra dag där ute i solen!

Dagens lunch

dsc00536 (MMS)

Känner mig hängig och vill egentligen bara äta glass... Hittade ett recept på "Trebröd" och rörde ihop några bullar som jag äter med smör, ost, gurka och chili-aioli(inte kaviar även om det ser ut som det) och till det ett stort glas bubbelvatten. Snart ska jag ta mig dagens första mugg kaffe med grädde... Oj, nu kom äntligen solen! Får nog ta det där kaffet på altanen tror jag... :-) Härligt!


Idag är det onsdag...

och jag känner mig lika "ruggig" som vädret är... grå och trist...
Men en positiv sak i det hela är att jag ställde mig på vågen i morse och insåg att jag har tappat 1,9 kg sen igår... Där ser man vilken inverkan kolhydraterna har på mig. Det är helt otroligt att det går att samla på sig så enormt med vätska och samtidigt är det helt otroligt att det går att tappa 2l ren vätska av att bara låta bli kolhydraterna i ett dygn.
Nu är det dags att ta itu med dagen, jag återkommer!

Testar att mobilblogga...

Kan ju va trevligt om det funkar...


Summering dag 1

Det har gått enormt bra idag, har inte haft något sug öht. Jag började dagen med äggröra, till lunch åt jag räkor, ett kokt ägg, grönsallad och majonäs. Till middag så åt jag två kokta ägg, strimlad rökt skinka, grönsallad och chili-aioli och så har jag druckit en massa vatten till och mellan måltiderna.
Maken är för tillfället iväg med ungarna på träning, när han kommer hem ska jag ta mig en stor kopp kaffe med en rejäl skvätt grädde så jag kommer nog att överleva denna dag 1.
I morgon är jag ledig och då ska jag sätta mig ner och göra matsedel för resten av veckan.

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Nu kör vi!

149,4kg! Etthundraförtionio komma fyra jävla kilon! Det är jag det...
Jag fick nån dum idé om att jag skulle gå på lågkaloridiet för att kickstarta mig själv... Det innebar att jag istället gick upp drygt 2 kilo. Smart tänkt, typ... Så nu är det LCHF som gäller och inget annat! Inga snedsteg, inget fusk! Bara ren och riktig mat!
Och vet ni vaaaaaaaa? Det känns jävligt bra!

RSS 2.0